VÄTTERNRUNDAN

 3 gånger på samma cykel

1974, 1999 och 2013

 

Varför har jag åkt Vätternrundan på min gamla oväxlade Crescent 28 " ? Jo för att visa att det går utmärkt (om man inte är ute för att komma ner mot ensiffriga timtal) att använda det man har och trivs med. Det som behövs är ordentlig cykelträning. Min Crescent har aldrig svikit.

========================================================================================================

 

 

Anders, min kompis, och jag laddade upp i Harge (Hammar). Han körde sedan, på sin oväxlade cykel, Rundans 30 mil på (rekord-?)tiden 13 timmar och 13 minuter! 

 

  Karlsborg passeras 

Första Rundan 1974; rundan 8 år, cykeln 18 år och jag 30. 15 ½ timma inkl. sillfrukost hos vänner i Jönköping. Ännu många standardcyklar och originella skapelser. Träningen inför loppet skedde med barnen 4 och 2 år sittande i var sin barnsits. Hade ännu inte något fast jobb.

==========================================================================================================

 I mål 1999 efter 17½ timma

 

Andra Rundan 1999; Vi hade alla blivit 25 år äldre men annars oss rätt lika. 17 ½ timma tog det denna gång. Färre standardcyklar. Denna runda liksom 1974 bjöd på ett jättefint väder. Laddade denna gång i sällskap med mina arbetskompisar från Lantmäteriverket. Barnen utflugna och frun på fältarbete. Jobbet avgjorde träningspassen.

================================================================================================

Tredje Rundan 2013; En tredje och avslutande  runda som jag passade på att göra när Urban, min måg, ändå åkte för Klassikern. En lugn hemmavår, som pensionär, gjorde att träningen (ca 75 mil) blev regelbunden. Denna runda blev en familjedag. där barn och barnbarn hejade fram mej. Urban och jag hade sällskap en kilometer men i övrigt var vårt tempo runt Vättern olika. 23 timmar och 57 minuter tillbringade jag på banan (inkl. 4 timmar i privat "sovdepå"), som en av de verkligt få som åkte oväxlat. Det var dock mycket trevligt att åka för man fick verkligen cred för att man cyklade på en "vanlig cykel". En skön avslutning på en 39-årig VR-karriär :-)   - även denna gång i fint väder!

I media: Vätterrundans tidning CYKLA och Nerikes Allehanda uppmärksammande mitt deltagande denna gång